Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Novosti

KUS

ÄŒuvaj se sinjske ruke

Udruge S.K.U.P. i S.U.K. su srodne udruge iz Sinja koje surađuju od 2009.g. Do sada smo zajednički organizirali veliki broj aktivnosti, kao npr.: koncerte, izložbe, svirke, projekcije filmova, razne akcije i sl., a zajednički smo se izborili i za Multimedijalni centar u Sinju. Aktivnosti koje promoviramo kroz naš projekt općenito su manje zastupljene, a posebno u manjim, slabije razvijenim jedinicama kao što su gradovi Sinj i Knin. Naziv projekta je inspiriran nazivom filma Bore Lee-a istoimenog naziva, a koji je inspiriran književnim djelom Augusta Šenoe ‘’Čuvaj se senjske ruke’’. Cilj projekta je pružanje novih sadržaja kroz razvoj i unaprijeđenje dosadašnjih aktivnosti i organiziranje novih aktivnosti, prezentacija rada udruge široj javnosti, suradnja sa srodnim organizacijama iz drugih jedinica. Provođenjem projekta nastojat ćemo nastaviti dosadašnje uspješno djelovanje udruga, te dalje raditi na razvoju civilnog društva.

Opširnije...  
KUS

Tribina "Kultura sjećanja"

Danas, s početkom u 19:30 sati u Galeriji Sikirica će se održati tribina pod naslovom "Kultura sjećanja" na kojoj ćemo doznati kako, kao lokalna zajednica, gledamo na pojedince iz zajedničke povijesti te kako politički i simbolički posredujemo ta svoja gledišta. Na primjeru Dalmatinke, u kontekstu industrijske baštine, prisjetiti ćemo se povijesti radništva, ali i pitanja poput stambene politike i pitanja ženske emancipacije u ovim krajevima.

Opširnije...  
KUS

Ljeto u Galeriji Sikirica

Osim novog postava Galerije Sikirica, ovo ljeto pripremili smo i zanimljiv popratni program

Opširnije...  
KUS

Iz Cetine Rusalke izašle

U petak navečer uvodnim performansom na Pijaci te svečanim otvaranjem multimedijalne izložbe Iz Cetine Rusalke izašle završen je cjelogodišnji projekt Žena u Dalmatinskoj zagori, kojeg je ostvarilo Kulturno umjetničko središte Sinj.

Opširnije...  
KUS

Izložba: Osobne improvizacije u kiparskim materijalima

Osobne improvizacije u kiparskim materijalima

Opširnije...  
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2024 KUS Sinj | Designed by Fer projekt