Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Novosti

KUS

Koncert Ide Gamulin i gostiju

Nadahnutom izvedbom Schubertove Sonate u B duru op. posth, D 960 svjetski proslavljena pijanistica gospođa Ida Gamulin otvorila je sinoćni glazbeni program u Galeriji Sikirica pred sinjskom publikom koja je u velikom broju stigla uživati u izvrsnom događaju. Nakon g-đe Gamulin svojim nastupom su jednako oduševili sopranistica Nina Kobler i Božo Župić (bas) te Marija Župić sa sofisticiranim izvedbama na klarinetu. Na programu su bili Cavatina u e-molu op. 39 br. 3 Francesca de Palffya, te Romanca Zrinskog Ivana pl. Zajca i od istoga autora Domovini i ljubati.

Opširnije...  
KUS

Projekt „Tradicija u objektivu“

Kulturno umjetničko središte pokreće projekt „Tradicija u objektivu“. Radi se o radionicama videodokumentarizma koje će voditi medijski umjetnik i fotograf Rino Efendić. Prvi dio će biti teoretski, u Galeriji Sikirica Efendić će polaznike kroz predavanja upoznati sa poviješću medija s naglaskom na nove medije od 60-ih godina prošlog stoljeća pa do danas te pregledom povijesti radova najvažnijih svjetskih i domaćih medijskih umjetnika. U drugom dijelu polaznici će na terenu u praksi realizirati radove pod stručnim vodstvom na slobodne i zadane teme.

Opširnije...  
KUS

Posjet učenika Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića

Učenici IV b razreda osnovne škole fra Pavla Vučkovića zajedno sa učiteljem Filipom Ratkovićem proveli su u posjetu Kulturno umjetničkom središtu Sinj. Obišli su izložbu Ive Gaiotović u Galeriji Galiotović te stalni postav Galerije Sikirica. Učenici su imali stručno vodstvo a na kraju posjeta djelatnici KUS-a su ih darovali prigodnim darovima za uspomenu na posjet Gaerijama. Učitelj Ratković se rado odazvao pozivu KUS-a te naglasio kako i sam nastoji svoje učenike koje od milja zove „Filipove bebe“ što češće izvesti u grad kako bi ih upoznao sa kulturnim i povijesnim vrijednostima Sinja i tako ih učio da vole i čuvaju svoj grad.

Opširnije...  
KUS

Projekcije dokumentarnih filmova u Galeriji Sikirica

Već treću godinu zaredom Kulturno umjetničko središte u suradnji sa Kinedokom organizira filmske projekcije dokumentarnih filmova.

Opširnije...  
KUS

Izrada maski u Galeriji Sikirica

U Galeriji Sikirica su 17. veljače 2017. završile kreativne radionice za djecu sinjskih vrtića koje je Kulturno umjetničko središte Sinj organiziralo u sklopu Dana Krnjevala.

Opširnije...  
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2023 KUS Sinj | Designed by Fer projekt