Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Gostujuća izložba Medicina Sacra (18.04.2018.)

KUS

Test

U Galeriji Sikirica otvorit će se izložba Medicina Sacra: štovanje svetaca zaštitnika i duhovna dimenzija medicine.
Riječ je o informativnoj pokretnoj izložbi koja je osmišljena 2016. godine u suradnji Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, podružnice Branimir Richter Zagreb.
Cilj izložbe jest ukazati na povezanost liječničke i farmaceutske prakse s kršćanskom tradicijom i duhovnošću kroz cijelu povijest zapadne civilizacije, od Isusa liječnika, svetoga Luke Evanđelista i svetih Kuzme i Damjana preko svetaca zaštitnika od bolesti do suvremenih hospicija i Caritasovih ljekarni.
Izložba osvjetljuju svetost poziva liječnika, ljekarnika i svih onih koji brižno skrbe za zdravlje bližnjih, jer oni ne liječe samo ljudska tijela, nego svojim zdravim duhom, predanim radom i ljudskom toplinom kod bolesnika osnažuju vjeru, nadu i ljubav. Stoga je ova izložba i povod da se sjetimo ne samo svetih liječnika iz prošlosti, nego i naših samozatajnih suvremenika koji nesebično skrbe o bolesnima i nemoćnima čineći svakodnevno tjelesna i duhovna djela milosrđa.
Otvaranje izložbe biti će u utorak, 17. travnja u 19:00 sati, te ostaje otvorena do 25. travnja.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2024 KUS Sinj | Designed by Fer projekt