Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Izložba "OdraSTanje" (27.09.2017.)

KUS

Test

Kulturno umjetničko središte Sinj u suradnji s Etnografskim muzejom Split u Sinju postavilo je izložbu ‘OdraSTanje 60- ih i 70- ih’.
Kulturno umjetničko središte Sinj u suradnji s Etnografskim muzejom Split u Sinju postavilo je izložbu ‘OdraSTanje 60- ih i 70- ih’.
Izložba je svečano otvorena u petak, 22.rujna u 19:00h i trajati će do 20. listopada i biti otvorena svaki radni dan od 9 do 14 sati i poslijepodne od 17 do 19 sati te subotom od 9 do 13 sati.
Uz izložbu su organizirane radionice-igraonice za predškolsku i školsku djecu na kojoj će ih osoblje KUS-a i animatori upoznavati s igrama uz koje su odrastale generacije rođene 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.
Izložba Odrastanje postavljena je prošle godine u Etnografskom muzeju Split i izazvala veliko zanimanje Splićana. Autorica izložbe Vedrana Premuž Đipalo prikupljala je uz pomoć sugrađana predmete, igračke, fotografije, stripove i razne druge memorabilije koje su se koristile za igru i zabavu prije više od pola stoljeća u Splitu (60-ih i 70-ih godina 20. st.)
U sinjskom postavu je napravljen ‘Sinjski kutak’, a organizatori su pozvali sugrađane da donesu svoje omiljene igračke iz djetinjstva te ih izlože kako bi se mogla ispričati priča današnjoj djeci o načinu zabave i memorijskim predmetima iz doba kada su njihovi roditelji i bake bili djeca.
Autorica izložbe u Sinju je Vedrana Premuž Đipalo, viša muzejsk pedagoginja i etnologinja u Etnografskom muzeju Split.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2018 KUS Sinj | Designed by Fer projekt