Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Prezentacija Strateškog plana KUS-a (25.02.2016.)

KUS

Test

U četvrtak, 25. veljače 2016., u potkrovlju Galerije Sikirica javnosti je predstavljen Prijedlog Strateškog plana Kulturnog umjetničkog središta Sinj (KUS-a) za razdoblje od 2016. do 2020. godine. Prijedlog Strateškog plana predstavila je v. d. ravnateljice KUS-a Dragana Modrić, a prezentaciji su nazočili predstavnici Grada Sinja, kulturnih ustanova i udruga civilnoga društva s područja Sinja i Cetinske krajine.
Strateški plan KUS-a nastao je kao rezultat edukacije i višemjesečnog nastojanja njegovih zaposlenika da osmisle novu koncepciju Ustanove koja će se bazirati na jakoj programskoj djelatnosti i promidžbi kulture kao reformske snage u društvu. Uz redovne projektne aktivnosti koje se odvijaju u Galeriji Sikirica (podružnici KUS-a), istaknuti su veliki programi koje KUS priprema za navedeno strateško razdoblje: projekt "Dalmatinka - Sinj", kojim će se valorizirati lokalna industrijska kulturna baština i emancipacija žena na ruralnom području, "Eko-art festival", kojim će se promovirati prirodne ljepote Cetinskog kraja te razmjena znanja i iskustava između umjetnika i dijela lokalne zajednice koji održava i čuva tradicijske oblike života (OPG-ovi, poljoprivrednici i stočari, obrtnici i drugi). Osim toga, KUS planira revitalizirati tradicionalni dječji festival "Mikrofon je vaš" te oživjeti prostor Galerije Galiotović putem suradnji s umjetničkim akademijama u okruženju i otvaranja mogućnosti djelovanja mladim i neafirmiranim umjetnicima. Kao neki od ključnih izazova u predstojećem razdoblju istaknuti su nužnost diverzifikacije izvora financiranja kao važni faktor u postizanju stabilnosti Ustanove te umrežavanje s lokalnim i međunarodnim organizacijama. Ovim Strateškim planom KUS se nastoji pozicionirati kao centar izvrsnosti na području Dalmatinske zagore, mjesto edukacije, transfera znanja i mjesto okupljanja umjetnika iz cijelog svijeta.

Pozivamo sve zainteresirane na javnu raspravu koja će trajati 15 dana od dana objavljivanja.


Pogledaj galeriju >>
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2021 KUS Sinj | Designed by Fer projekt