Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

News

KUS

Čuvaj se sinjske ruke

Udruge S.K.U.P. i S.U.K. su srodne udruge iz Sinja koje surađuju od 2009.g. Do sada smo zajednički organizirali veliki broj aktivnosti, kao npr.: koncerte, izložbe, svirke, projekcije filmova, razne akcije i sl., a zajednički smo se izborili i za Multimedijalni centar u Sinju. Aktivnosti koje promoviramo kroz naš projekt općenito su manje zastupljene, a posebno u manjim, slabije razvijenim jedinicama kao što su gradovi Sinj i Knin. Naziv projekta je inspiriran nazivom filma Bore Lee-a istoimenog naziva, a koji je inspiriran književnim djelom Augusta Šenoe ‘’Čuvaj se senjske ruke’’. Cilj projekta je pružanje novih sadržaja kroz razvoj i unaprijeđenje dosadašnjih aktivnosti i organiziranje novih aktivnosti, prezentacija rada udruge široj javnosti, suradnja sa srodnim organizacijama iz drugih jedinica. Provođenjem projekta nastojat ćemo nastaviti dosadašnje uspješno djelovanje udruga, te dalje raditi na razvoju civilnog društva.

More...  
KUS

Tribina "Kultura sjećanja"

Danas, s početkom u 19:30 sati u Galeriji Sikirica će se održati tribina pod naslovom "Kultura sjećanja" na kojoj ćemo doznati kako, kao lokalna zajednica, gledamo na pojedince iz zajedničke povijesti te kako politički i simbolički posredujemo ta svoja gledišta. Na primjeru Dalmatinke, u kontekstu industrijske baštine, prisjetiti ćemo se povijesti radništva, ali i pitanja poput stambene politike i pitanja ženske emancipacije u ovim krajevima.

More...  
KUS

Ljeto u Galeriji Sikirica

Osim novog postava Galerije Sikirica, ovo ljeto pripremili smo i zanimljiv popratni program

More...  
KUS

Iz Cetine Rusalke izašle

On Friday night, the opening performance at the market, and the grand opening of a multimedia exhibition From Cetina Rusalkas emerged completed a yearlong project Woman in the Dalmatian hinterland, which is organized by Cultural Center Sinj.

More...  
KUS

Exhibition: Personal improvisation in sculptural materials

Personal improvisation in sculptural materials

More...  
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Croatia
Phone: +385(0)21/826-014
Phone: +385(0)21/826-049
© 2021 KUS Sinj | Designed by Fer projekt